Skip to content
18 December 2023
Eerste certificaat XIS Keurmerk uitgereikt

Op maandag 18 december is voor de eerste keer een XIS Keurmerk uitgereikt aan een HIS-leverancier. Corine van Geffen, stuurgroeplid van het XIS Keurmerk, en directeur van Stichting LEGIO Martina Bartelink, verblijdden leverancier ChipSoft met het certificaat. 

Vlnr: Nicole Sterk-Versteeg (Teamleider Huisartsenzorg ChipSoft), Mark Lourens (Relatiemanager Huisartsenzorg ChipSoft), Hans Mulder (CEO ChipSoft), Corine van Geffen (stuurgroeplid XIS Keurmerk, bestuurslid InEen), Martina Bartelink (Directeur Stichting LEGIO)

Om de kwaliteit van de huisartsinformatiesystemen een impuls te geven, ontwikkelde Stichting LEGIO op verzoek van de huisartsenkoepels (NHG, LHV en InEen) een keurmerk. Met financiële steun van het ministerie van VWS en Zorgverzekeraars Nederland kon het XIS Keurmerk – na jaren van voorbereiding – in juni van dit jaar officieel van start. 

Bijzonder moment

“Het overhandigen van het eerste keurmerk XIS is een bijzonder moment”, vindt Corine van Geffen, Vicevoorzitter van het bestuur van InEen en stuurgroeplid van het XIS Keurmerk. “ChipSoft heeft blijk gegeven van lef en ambitie.” Ook LEGIO-directeur Martina Bartelink vindt het uitreiken van het eerste certificaat een mijlpaal: “Nog geen enkele andere zorgsector heeft een keurmerk voor de informatiesystemen. Voor ons was ook alles nieuw. Want hoe regel je een keurmerk met elkaar? Wat zijn de minimale normen? Het is een leerproces. Dat we hier vandaag bij ChipSoft het eerste keurmerk kunnen overhandigen is kortom ook voor ons een mooi kerstcadeautje.”

Trots

Hans Mulder, CEO van ChipSoft, is trots dat het relatief nieuwe systeem HiX voor de huisartsenzorg als eerste HIS het keurmerk in ontvangst mag nemen: “Wij omarmen het XIS Keurmerk en soortgelijke initiatieven om innovaties binnen de huisartsenpraktijken te realiseren en om daar bovenop regionale samenwerking en gegevensuitwisseling verder te optimaliseren. Dit alles om de zorgverlener nog efficiënter te ondersteunen en de patiënt nog betere zorg te kunnen bieden. Wat ons betreft is dit pas het begin!”