Skip to content
21 June 2023
CMIO/huisarts XIS Keurmerk (4 - 8 uur p/week)

Reageren op deze vacature is niet meer mogelijk. Wil jij als Chief Medical Information Officer (CMIO) in de huisartsenzorg een actieve bijdrage leveren aan de kwaliteitsverbetering van eerstelijns informatiesystemen? Lees dan snel verder! 

Over het XIS Keurmerk

Het XIS Keurmerk is ontwikkeld om huisartsen meer grip te geven op de kwaliteit en kosten van hun informatiesystemen en de relatie afnemer-leverancier meer in balans brengen. Het keurmerk is een initiatief van de huisartsenkoepels (LHV, InEen, NHG) en koepel van gebruikersverenigingen NedHIS en wordt ondersteund door het ministerie van VWS en Zorgverzekeraars Nederland.  

Van september 2018 tot september 2022 heeft Stichting LEGIO op verzoek van de initiatiefnemers een ontwerp gemaakt van het XIS Keurmerk en de invoering ervan en is onder meer een reglement en een concept normenkader opgesteld in nauw overleg met de belangrijkste spelers. De activiteiten zijn nu ondergebracht bij een onafhankelijke keurmerkorganisatie.


Profiel

Als CMIO XIS Keurmerk ben je verantwoordelijk voor het analyseren van informatieprocessen in de huisartsensector en het vertalen van deze processen naar de normenkaders HIS, KIS en HAPIS. Je werkt hierin samen met een informatieanalist en normstellers vanuit diverse organisaties. Daarnaast werk je mee aan het valideren van de normenkaders met de gebruikerspanels en leveranciers en verwerk je de reviews tot een normenkader dat kan worden gebruikt tijdens audits. Je bent in staat om met een helikopterview te kijken naar wat er nodig is voor toekomstbestendige informatiesystemen in de huisartsensector.  

Vereisten

  • Minimaal 3 jaar ervaring als huisarts.
  • Kennis van de zorgsector en de bijbehorende wet- en regelgeving.  
  • Kennis van ICT-systemen en -oplossingen die worden gebruikt in de zorgsector, zoals EPD’s, ECD’s, HIS’en, KIS’en HAPIS’en. 
  • Uitstekende analytische vaardigheden. Je begrijpt complexe bedrijfsprocessen en kunt deze vertalen naar functionele specificaties.  
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden. Je kunt communiceren en samenwerken met stakeholders op verschillende niveaus.  
  • Ervaring met het schrijven van beleidsdocumenten. 
  • Proactieve houding en in staat om zelfstandig te werken. 

Duur van de opdracht

De opdracht duur van 30 juli 2023 tot juni 2025 (met mogelijkheid tot verlenging).  

Inzet                           

Ongeveer 4 – 8 uur per week (op projectbasis) 

Reageren?             

Je kunt niet meer reageren op deze vacature.